logo

Projecten

Om u een idee te geven over wat wij zoal voor onze klanten kunnen doen vind je hieronder een kleine selectie van projecten die wij voor diverse organisaties hebben uitgevoerd.

  • Opleidingen
  • Kwaliteit en veiligheid
  • Verandering

Opleidingstraject voor projectmanagers
Ontwikkeling en uitwerking van een opleidingstraject van een jaar voor de Young potentials van een antwerpse organisatie gespecialiseerd in de fabricage en montage van leidingsystemen en fornuizen in de (petro)chemie en energiesector.

Train the trainer opleiding voor C&A
Een "train the trainer" opleiding waarbij de verschillende interne trainers van C&A een intensieve opleiding kregen.

Op maat opleiding: Werken met indicatoren bij Stad en OCMW Gent
Welke Indicatoren moet je ontwikkelen in het kader van de nieuwe Beheers- en beleidscyclus.
Voor deze opleiding werden oefeningen gemaakt met materiaal van de stad en het OCMW.

Aanleren van een nieuw CRM systeem bij De Persgroep
Een van de belangrijkste organisaties uit de perssector wou dat het bestaande CRM systeem intensiever werd gebruikt door het verkoopspersoneel. Een op maat opleiding werd ontwikkeld met de nadruk op het heropfrissen van de software, het doorgeven van de (deels nieuwe) bedrijfsregels en enkele tips and tricks voor het efficiënt gebuik van het systeem. Meer dan 100 deelnemers volgden de opleiding.

Begeleidings traject voor nieuwe leidinggevende bij OCMW Roeselaere
Voor het OCMW van Roeselare hebben we de nieuwe leidinggevenden door een traject begeleid, gebaseerd op de voornaamste elementen van hun functie en de individuele behoeften. Kwamen ondermeer aan bod: veraderingsmanagenent, leidinggeven, interventies organiseren...

QA MANAGER iSO 9001, ISO 3834
Interim kwaliteitsmanager bij een Antwerpse organisatie gespecialiseerd in de fabricage en montage van leidingsystemen en fornuizen in de (petro)chemie en energiesector

ISO 9001 Opmaak van handboek en jaarllijkse ondersteuning bij Industrial Sealings
Na de overname van deze organisatie door de ERIKS groep hebben wij een volledig nieuw en vereenvoudigd handboek opgemaakt. Sindsdien ondersteunen wij de organisatie bij het opmaken van de jaarlijkse directiebeoordeing en het opstellen van de doelstellingen en verbeteracties. We voeren de interne audits uit en helpen bij optimalisatie opportuniteiten.

Dagelijkse begeleiding van de interne preventiedienst bij "De Witte Aannemingen"
Onderhouden van het veiligheidshandboek
Veiligheidsopleiding van het personeel
Uitvoeren van interne audits
Ongevallen analyses
Risico analyses

Implementatie ISO 9001, OHSAS 18001 en ISO 14001 in de industrie- en utiliteitsbouw.
Begeleiding van de implementatie
Uitvoeren van interne audits
Introductie van Business Process Modelling en Kwaliteitsdenken

Begeleiding van verschillende bouwfirma's bij het behalen van hun VCA
We hebben ervaring in de volgende sectoren:

  • Schilderwerken
  • Riolerings- en waterwerken
  • Kranen
  • Algemene bouwwerken...

 

 

Change management coördinator in de farma industrie
Voor éen van de grootste organisaties wereldwijd binnen de farmaceutische sector.
Coördinatie van het veranderingsproces waarbij alle financiële processen van alle operationele bedrijven in België volledig werden herzien in het kader van een wereldwijd gecombineerd outsourcing (Indië) en ERP project.

Procesbegeleiding bij de Universiteit van Gent
Zeer intensieve oefening met 5 strategische werkgroepen met deelnemers gaande van decanen tot administratief personeel. Doelsteling was om de dienstverlening van de directie personeel en organisatie te herbepalen.

Sociale begeleiding bij de NMBS
Begeleiding van een afdeling van een 60 tal medewerkers tijdens een veranderingsproces. De afdeling zelf diende operationeel te bijven tijdens de verandering omdat anders de werking van de volledige organisatie in het gedrang kwam.

Procesanalyse bij het Ministerie van het Brussels hoofdstedelijk gewest
Voor de ontwikkeling van een nieuw geautomatiseerd begrotingssystee van het Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk gewest. De procesanalyse vormde de basis van zowel het bestek als de uiteindelijke ontwikkeling van de nieuwe applicatie.

 

 

 

 

 

LogoHeliProject in de kijker

“Op korte tijd werden probleemsituaties bespreekbaar en kwamen we met bruikbare ideeën om onze organisatie te optimaliseren. Dit met een minimale investering, zowel naar tijd als budget.
” Sabine Le Roy, gedelegeerd bestuurder