logo

Onderbouwd advies

Studeren

Professionalisme ondersteund door wetenschappelijk onderzoek en ervaring.

Dit is ons principe, of we nu advies verlenen, opleiding geven u helpen bij het opzetten van een kwaliteits- of veiligheidssysteem.

Daarom hebben wij bijna allemaal meer dan 20 jaar ervaring en ja, we zitten regelmatig met de neus in wetenschappelijke artikels en boeken. Beiden zijn even belangrijk.

Deze aanpak zorgt voor advies op hoog niveau en enkele unieke opleidingen.

 

 

Het belang van gedrag in organisaties.

Wij ondersteunen al jaren klanten bij diverse veranderingsprojecten. Sommige van deze projecten verlopen zeer vlot. Bij andere organisaties merken we dat het veranderingsproject zelf wel slaagt in zijn opzet maar de verandering zelf sterft een langzame dood.

  • Hoe komt het dat sommige organisaties makkelijk veranderen?
  • Bezitten die organisaties specifieke kenmerken en zo ja, welke zijn dat?
  • Kan een organisatie die kenmerken aanleren/verwerven en zo ja, hoe doe je dat?

Gefascineerd door deze vragen gingen we op zoek naar een poging tot antwoord. Na veel zoeken ontdekten we dat het  wetenschappelijke gefundeerd onderzoek over een pak kenmerken een zekere consensus heeft bereikt. Kenmerken die je als organisatie gewoon moet hebben om steeds weer te kunnen verbeteren. Deze kenmerken hebben bijna altijd te maken met het gedrag van de medewerkers. We hebben ze op een zo eenvoudige wijze voorgesteld in een model of leerplatform om onze klanten:

  • inzicht te verschaffen in de onderliggende kenmerken van goed presterende organisaties;
  • inzicht te verschaffen in het gewenst gedrag van medewerkers en hoe je dit gedrag kan stimuleren om zo tot een goed functionerende organisatie te komen;

Zelf gebruiken we dit wetenschappelijk onderbouwd inzicht steeds weer om organisaties te helpen beter te presteren.

  • Onze kennis (zowel gebaseerd op wetenschap als op ervaring) steeds verder bij te werken en die te gebruiken om na te gaan hoe het potentieel van jouw organisatie tot ontplooiing kan komen.
  • Onze opleidingen steeds verder te verfijnen zodat je medewerkers zich bewust worden van hun eigen mogelijkheden en deze van de organisatie en wat ze moeten doen om die verder te ontplooien.
  • Jullie methoden en tools aan te reiken waarvan de waarde wetenschappelijk is aangetoond